Tim Sercel Sareng Tronic Pikeun Geofon Dumasar MEMS

Sercel sareng TRONIC's Microsystems, parantos damel babarengan pikeun produksi generasi anyar sensor seismik, atanapi geofon, dumasar kana MEMS. Dirancang ku CEA Leti, akselerator résolusi 0.1µg anu dibungkus handapeun vakum parantos dioptimalkeun sareng didamel industri ku Microsystems TRONIC.
Geophones mangrupikeun salah sahiji produk konci Sercel (F), pamimpin dunya dina peralatan gempa pikeun éksplorasi minyak sareng gas. Sensor anu sénsitip pisan, geofon ngukur pantulan gelombang akustik, dikirim dina permukaan lapangan, dina lapisan géologis anu béda (tingali gambar 1). Data anu teras dianggo pikeun ngagambar peta survey géologis nunjukkeun lokasi sareng ukuran cadangan minyak sareng gas.
Geofon, sanaos komponén éléktromagnétik murah (tingali gambar 2), langkung beurat sareng rumit sabab kedah dihubungkeun ku kabel kana unit pamrosésan pusat. Éksplorasi minyak modéren ayeuna nungtut solusi anu langkung enteng, langkung sélulér anu tiasa presisi luhur pisan.

Geophone dumasar MEMS
Sercel nyéépkeun sababaraha taun damel sareng CEA Leti (F), pikeun nunjukkeun kamungkinan sareng mendesain geophone dumasar MEMS. Kolaborasi na nyababkeun prototipe geophone dumasar akselerometer anu langkung alit sareng langkung enteng (tingali gambar 2 sareng tabel 1).

Prototipe ngahontal pagelaran ekstrim anu diperyogikeun: resolusi turun ka 0.1µg, kirang ti samilyar gravitasi Bumi, langkung sauntuyan +/- 100mg.

Nanging, salah sahiji tantangan anu paling ageung ditetepkeun dina mindahkeun solusi berbasis MEMS ti laboratorium ka jalur produksi. MEMS saleresna teu aya prosés pabrikan standar sareng gaduh syarat bungkusan anu nungtut pisan sareng prosedur uji coba khusus anu rumit. Kituna Sercel peryogi pabrikan MEMS khusus anu tiasa ngarobah konsép MEMS na janten produk industri anu dipercaya.

Industrialisasi géopon
Ngalaman industriisasi sareng ngadamel akselerator MEMS khusus, TRONIC's Microsystems (F) ogé ngawasa blok pangembangan téknologi geophone Sercel.

Modél bisnis manufaktur MEMS khusus perusahaan anu luhur ogé cocog pisan sareng kabutuhan manufaktur Sercel. Kituna dua perusahaan asup kana kerja sama bisnis

Dimimitian tina purwa, Tronic ngoptimalkeun alat sareng mumpuni pikeun prosés spésipik sareng teknik bungkusan vakum na. Pabrikan Perancis teras mastikeun pengiriman seri anu munggaran mimiti 2003 sareng dinten ayeuna nganteurkeun komponén geophone rangkep sareng anu diuji (tingali gambar 3) anu Sercel lebetkeun kana sistem digital anu énggal.

Paket vakum pikeun MEMS
Dina raraga ngirangan noise molekular dina strukturna sareng ngahontal tingkat performa anu diperyogikeun, TRONIC'S ngarangkum mikrostruktur silikon handapeun lingkungan vakum anu luhur pisan dina bungkus LCC. Bungkusan ieu ngamungkinkeun geophone MEMS ngaleuwihan faktor Q langkung ti 10.000 (diperkirakeun vakum dina kisaran 1mTorr).

Langkung alit sareng langkung enteng, vakum ngepak geophone MEMS bahkan langkung unggul tibatan sababaraha spésifikasi konci sanésna géofon tradisional (tingali tabel 1).

Salaku tambahan, 3 géofon MEMS ogé tiasa dihijikeun sareng rohangan anu alit pisan ku éléktronik digital na ngaleungitkeun sababaraha kabel anu diperyogikeun sateuacanna. Geophone dumasar MEMS énggal ngagentoskeun logistik pikeun palanggan Sercel bari ngamungkinkeun 3 komponén pangukuran kalayan dinamis anu langkung luhur.

Ngalangkungan kolaborasi ieu, TRONIC'S Microsystems parantos kabuktosan deui kamampuanna pikeun ngarobih konsép MEMS khusus kana produk kinerja tinggi anu dipercaya pikeun aplikasi anu ditolak.


Waktos Post: Sep-02-2020